krullend haar

Zo verzorg je natuurlijke krullen

Veel noemen het hebben van natuurlijke krullen een zegen. Zijn jaloers op mensen met een volle bos krullen en zouden ieder moment wel willen ruilen. Waar ze vaak aan voorbij gaan is dat een bos krullen om een intensieve verzorging vraagt. Voor een bos gezonde natuurlijke krullen ben je nou eenmaal wat tijd kwijt aan de juiste verzorging, het vinden van de juiste routine en zoeken naar verzorgingsproducten die perfect matchen met de wensen van je krullen.

In dit artikel geven we tips over het verzorgen van natuurlijk krullen aan de hand van de curly girl methode. De curly girl methode is een methode die specifiek is ontwikkeld voor het verzorgen van natuurlijk krullend haar. De community van curly girl methode fans groeit dagelijks enorm hard.

De Curly Girl methode

Voornamelijk veel vrouwen lopen tegen problemen aan bij het kiezen van de juiste verzorgingsproducten voor natuurlijk krullend haar. Zo ook Lorraine Massey uit Amerika. Ze besloot het er niet bij te laten zitten en ging op onderzoek uit. Ze testte eindeloos veel verschillende ingrediënten en kwam er op die manier achter dat een aantal ingrediënten een negatieve invloed hebben op de gezondheid van krullen en de hoofdhuid. Door deze ingrediënten te vermijden ontdekte ze dat haar krullen veel gezonder werden. Zo is de Curly Girl methode (CG Methode) ontstaan.

De ingrediënten die je gaat vermijden wanneer je de CG methode toepast zijn: siliconen, wax, sulfaten, minerale oliën en uitdrogende alcohol. Al deze ingrediënten zijn erg agressief en kunnen je haar en hoofdhuid beschadigen. Schrik niet, veel van deze ingrediënten zitten in vrijwel alle verzorgingsproducten die je kunt kopen in de supermarkt of bij een drogist.

CG Methode tips

Allereerst is het verstandig om je haareigenschappen te bepalen. Je kunt bijvoorbeeld op de website van CGproducten.nl een aantal test doen. Dit is belangrijk want met de uitslag van die testen bepaal je welke producten het beste zijn voor jouw krullen.

Het allerbelangrijkste is dat je alleen nog maar CG proof producten gaat gebruiken. Veel merken hebben een aparte CG methode product lijn. Andere merken specialiseren zich volledig op producten die voldoen aan de CG methode.

Het merk Cantu is daar een mooi voorbeeld van. Dit merk biedt een ruim assortiment van verschillende verzorgingsproducten voor verschillende krultypen. Cantu gebruikt alleen maar natuurlijke ingredienten en de producten zijn ook voorzien van de lekkerste geuren. Zo is iedere wasbeurt met de producten van Cantu een feestje!