nintendo

Wat zijn retro games precies?

Wat zijn retro games precies?

Nu is dit altijd een hot topic onder gamers, vooral gamers van een bepaalde leeftijd. Ik dacht dat ik erover zou schrijven en mijn eerlijke mening zou geven over wat ik als retro games beschouw. Ik heb op verschillende online forums gezien dat mensen er van overtuigd zijn dat bepaalde systemen niet retro zijn en dat zelfs bepaalde decennia, zoals de hele jaren negentig, niet als retro kunnen worden beschouwd. Het is een zeer interessant onderwerp, dus laten we ons erin verdiepen.

Wat is retro?

We weten allemaal wat gamen betekent, maar hoe zit het met het woord retro? Nou, als je dat woord in google typt krijg je al snel een aantal duidelijke definities. Alles wijst op iets uit het recente verleden met als bijvoeglijk naamwoord: imitatie van een stijl of mode uit het recente verleden.

Het woord Retro wordt vaak gebruikt bij het woord stijl zoals in ‘Retro Style’. Retro Style zou normaal gesproken worden gebruikt met mode, maar tegenwoordig komen er zoveel verschillende producten uit die proberen een retro-uitstraling te krijgen of gewoon erg veel lijken op een populair product dat we vroeger gebruikten, dat de term vaak veel wordt gebruikt.

We hebben spelletjes, kleren, TV en films die allemaal in een Retrostijl uit verschillende tijdperken zijn, maar meestal uit de jaren tachtig of negentig van de vorige eeuw. We worden gebombardeerd met producten en entertainment in een poging om ons een voldoende dosis Retro te geven.

Mijn kijk op wat Retro is de oude spullen en dan met name van minimaal 15 a 20 jaar geleden. Dit zou betekenen dat begin 2004 als retro wordt beschouwd en dat sommige mensen er moeite mee hebben om het hoofd boven water te houden. Als je erover nadenkt hoewel 2004 een andere tijd was, was dit pre-YouTube en Social Media zoals we die nu kennen en ik kan wedden dat je mobiele telefoon in 2004 niet was wat het nu is. Dus, ik zou zeggen dat dit heel andere tijden waren. En dus valt dit onder retro. Maar dit is voor iedereen natuurlijk ook een beetje zelf te bepalen.

Wat is Retro Gaming?

Naar mijn mening wordt retro gaming elk jaar iets nieuws met de Nintendo GameCube die de laatste jaren retro wordt. In principe ga ik losjes om met de 15-jarige minimumregel heen. Ik zou vroege PS2-games als retro beschouwen, maar met de lange levensduur van de console zouden latere titels duidelijk niet in de retro-categorie vallen die ik probeer te gebruiken.

Natuurlijk heb je misschien je eigen mening en ben je het helemaal niet met me eens en dat is absoluut prima. Ik kan me nog herinneren dat ik jaren geleden ruzie had over welke bands als metal worden beschouwd en welke gewoon rock bands zijn. Het hele retro gaming gebeuren is een zeer gelijkwaardig grijs gebied waar niemand een definitief antwoord op heeft.

Dus, voor mijn korte antwoord moet een spel of systeem minstens 15 jaar oud zijn om de term retro of retro gaming te kunnen gebruiken.

Ben jij door dit artikel ook helemaal weg van Retro, Retro gaming en retro spellen? Klik dan op onderstaande link!

Retro spellen kopen