Wat is gastbloggen?

Online Gastbloggen

Wat is gastbloggen?

Gastbloggen is het plaatsen van artikelen op iemand anders zijn website. Het is een onderdeel van een goede SEO strategie maar kan ook worden gedaan tegen een vergoeding. Het valt onder de linkbuilding en content maken. Dit is de sterkste vorm van een backlink, in één artikel over een bepaald onderwerp een linkje naar je site op de juiste keyword(s). Zorg voor unieke content, een goed keyword en sterke website met al traffic! We gaan je alles uitleggen op deze pagina.

Hoe werkt het?

De naam verklapt het natuurlijk al een beetje, gastbloggen betekent dat iemand een artikel schrijft op een blog die niet van hem is. Het wordt vooral gebruikt voor het linkbuilden. Een belangrijk onderdeel van de SEO. Tijdens het schrijven van een tekst zorg je ervoor dat er een uitgaande link, naar jouw website te vinden is zodat je extra autoriteit opbouwt bij Google. Dat kan weer resulteren in een hogere positie in de zoekmachine. Het is ook mogelijk om gastbloggen te schrijven tegen een vergoeding.

Accepteert Google gastblogs?

Er worden continu discussies gevoerd onder webmasters of gastblogs nu wel of niet worden geaccepteerd door zoekmachine gigant Google. Iedereen zegt weer wat anders maar wat is nu correct? We leggen het je uit. De reactie van de zoekmachine over een artikel op een gastblog bepaal jij. Als je een artikel schrijft op een blog dat relevant is aan jouw bedrijf, product of iets anders dan wordt dit als positief gezien. Heb je een website over fietsen en je gaat een artikel schrijven op een blog over gezondheidsproducten dan kan het zijn dat Google je website gaat straffen. Relevantie is dus van groot belang.

Hoeveel kost het om op deze website een blog te plaatsen?

Nu komt het aller mooiste van dit verhaal, het is namelijk geheel gratis om hier een blog te plaatsen. Nu denk je misschien, maar wat is het addertje onder het gras? Dat is juist het mooiste, die is er niet. Waarom doen jullie deze blogs dan gratis plaatsen? Dit is puur om de website groter te maken, zo hebben beide partijen er voordeel aan. De bloggende partij krijgt gratis een artikel linkje ook wel artikel linkbuilding genoemd. En de plaatsende website (Gast-blog.nl) krijgt zo meer content en dus ook weer meer bereik in Google. Waardoor zich nog meer website aanmelden voor een GRATIS blog plaatsing. Kortom: Een win-win situatie voor beide partijen. Dus waar wacht jij nog op?

Gratis een artikel insturen?

Eisen van een artikel insturen