prijzen-vergelijken.nu energie vergelijken

Waarom het loont om energieleveranciers te vergelijken

Waarom loont het om energieleveranciers met elkaar te vergelijken. Omdat de kans groot is wanneer je al jaren bij dezelfde energieleverancier je waarschijnlijk ieder jaar honderden euro’s mis loopt. Hier kun je gemakkelijk op besparen door energieleveranciers te vergelijken.

Aan de hand van je energieverbruik kun je via de energievergelijker

de beste energiedeal voor jou situatie vinden.

Door over te stappen van leverancier kun je gemiddeld € 214,- per jaar besparen op je energierekening.

Met slechts een paar klikken kun jij een goedkoper energiecontract hebben en direct beginnen met besparen. Het enige wat je hiervoor hoeft te doen is een paar simpele vragen beantwoorden in de energievergelijker. Daarna zie je gelijk alle tarieven van de beschikbare leveranciers.

Zo kun je gemakkelijk en snel de beste deal kiezen!

Kiezen voor groene energie

Een andere reden om over te stappen van energieleverancier kan zijn dat je wil kiezen voor groene stroom.

Alle energiebedrijven in Nederland worden elk jaar door de Consumentenbond, Greenpeace, Natuur & Milieu en WISE beoordeeld. Ze letten daarbij op de investeringen die het energiebedrijf doet in duurzame stroomopwekking, de inkoop van stroom en de levering van stroom.

Waarom energie vergelijken?


Zoals je inmiddels al hebt gelezen betaal vaak te veel voor je energierekening als je al jaren bij dezelfde energiemaatschappij blijft. Door over te stappen kan je extra lage tarieven krijgen en vaak ook eenmalige kortingen.

Hoe werkt overstappen dan?

Zodra je een energiemaatschappij gevonden hebt in de energievergelijker en klaar bent om over te stappen. Zegt je nieuwe leverancier na 14 dagen bedenk tijd je huidige contract bij je energieleverancier op. Daarna ben je officieel overgestapt.

Opbouw van je energierekening

Je energierekening is opgebouwd uit meerdere kosten. Je hebt namelijk netbeheerkosten en leveringskosten. Netbeheerkosten deze worden automatisch via je energiemaatschappij aan de netbeheerder betaald. De leveringskosten zijn gebaseerd op je energietarieven, energiebelasting, vaste leveringskosten en een eventuele welkomstkorting.