Waarom gastbloggen?

Waarom gastbloggen?

Waarom gastbloggen?

Wanneer we het hebben over gastbloggen betekent dat er artikelen worden geschreven voor websites van iemand anders. Je krijgt natuurlijk een vermelding en afhankelijk van wat er is afgesproken krijg je een vergoeding of de mogelijkheid om een link te plaatsen. Zo kun je je eigen website promoten of kies je voor een affiliatie link om geld te verdienen.

De voordelen van gastbloggen

Gastbloggen brengt een aantal voordelen met zich mee. Het is goed voor de SEO, je hebt een groter bereik maar ook is het een hele makkelijke manier om extra geld te verdienen. Verder kun je er ook nieuwe klanten mee scoren.

Goed voor de SEO

Als je een gastartikel plaatst op een website van iemand anders maakt dat onderdeel uit van een succesvolle linkbuilding strategie. Wanneer er een link wordt geplaatst in het artikel naar jouw website ziet Google dit als belangrijk waardoor je hoger in de zoekmachine kunt komen. Ideaal voor de SEO van je website dus!

Je hebt een groter bereik

Een artikel op een gastblog zorgt ervoor dat je en meer bereik krijgt. Het is belangrijk om te zorgen voor een sterke tekst dat indruk maakt en men verlangt naar meer. Zo is de kans groot dat ze opzoek gaan naar jouw bedrijf.

Geld verdienen

Als je een vergoeding ontvang per geschreven artikel kun je natuurlijk goed cashen! De hoogte van wat je betaald krijgt verschilt per gastblog en hangt af van het aantal woorden maar ook de kwaliteit van de tekst.

Eenvoudig nieuwe klanten vinden

Het laatste voordeel dat we met je willen bespreken is dat je met gastbloggen eenvoudig nieuwe klanten kunnen binnenhalen. Als je nog maar net bent begonnen heb je nog niet zoveel relaties. Als je sterkte teksten plaatst op een gastblog kan dit bij potentiële opdrachtgevers opvallen en nemen ze mogelijk contact met je op om in opdracht voor ze te werken. Zorg er daarom voor dat er altijd een duidelijke biografie aanwezig is inclusief contactmogelijkheden.

Wat houd jou nog tegen?

Artikel insturen

Eisen van een artikel