waar overnachten in

Waar overnachten in?

Een hotel in Amsterdam

Amsterdam is onze Nederlandse hoofdstad en behoort al vele tientallen jaren tot een van de meest bezochte plaatsen van het land. En dat geldt niet alleen voor buitenlanders, want ook Nederlanders weten de stad tegenwoordig goed te vinden. (We vinden Terschelling overigens ook érg mooi!)

En laten we eerlijk zijn, een stad met Zo’n enorm lange en rijke historie is ook echt wel het bezoeken waard. Die vlieger gaat op voor de bekende en gangbare bezienswaardigheden zoals de grachtengordel, de rosse buurt en een aantal van de wereldberoemde musea zoals het Rijksmuseum en het Van Gogh Museum.

Ook de wat minder bekende bezienswaardigheden zoals de pijp, het Westerpark en Amsterdam-noord moet je trouwens niet overslaan.

Nu het lastige deel van je bezoek aan Amsterdam: Het vinden van een goed hotel.

Amsterdam behoort namelijk tot één van de duurdere steden van Nederland als het aankomt op de prijzen van hotelkamers. Het aanbod is trouwens enorm en je kunt een hotel vinden in het hart van de stad maar ook bij het eindpunt van de metrolijnen.

Trivago

Zelf gebruiken we heel vaak de hotel website Trivago.

Trivago is een wereldberoemde website die door miljoenen mensen gebruikt wordt om een hotelkamer te vinden.

Het van oorsprong Duitse bedrijf is tegenwoordig onderdeel van een veel groter reisconcern, maar heeft in populariteit de afgelopen jaren zeker niet ingeleverd.

In tegenstelling tot veel andere hotel websites vergelijk Trivago niet alleen hotels met elkaar maar ook de vele verschillende aanbieders van deze hotelkamers.

De prijs die je voor hotelkamer betaalt verschilt namelijk ook van website tot website. Zo kan het bijvoorbeeld voorkomen dat dezelfde kamer in hetzelfde hotel op dezelfde datum bij bijvoorbeeld booking.com een stuk duurder is dan bij hun concurrent hotels.com.

Omdat Trivago de prijzen van zowel booking.com als hotels.com en nog tientallen andere concurrenten onder elkaar zet, zie jij precies waar jij het aller goedkoopste hotelovernachting kunt scoren.

Behalve het vergelijken van prijzen kun je bij Trivago natuurlijk ook terecht voor vergelijken van hotels. Er zijn behoorlijk wat verschillende filter mogelijkheden en dat maakt het vinden van een hotelletje dat bij jou past heel makkelijk.