Travelclown

Travel clown

Jouw volgende reis naar Marokko?

Marokko, een van de meest fascinerende landen van Noord-Afrika, heeft het allemaal. Van de waanzin van de doolhofachtige straten en hectische markten van Marrakech tot de uitgestrekte, lege Sahara en zijn nomadische volkeren, je kunt elke keer een andere ervaring beleven. 

Het vinden van een goedkope vakantie naar dit prachtige en bijzondere land is best lastig. Maar het kan! Absoluut! Er bestaan sites die goede vakantie aanbiedingen delen.

Marokko is een ongelooflijk divers land. Als je het besneeuwde Atlasgebergte, de bruisende medina’s van Marrakesh, de dorre Sahara-woestijn en de mediterrane bossen verkent, is elke regio enorm verschillend.

Goedkoop naar Marokko

Als het gaat om goedkope Marokkaanse reizen, wil je over het algemeen de piekmaanden juli en augustus vermijden. Als je in de winter een bezoek brengt, krijg je een meer authentieke kijk op het leven in Marokko zonder alle toeristen. Vanuit Europa vlieg je al voor € 20 naar hotspots als Marrakech en Fez, dus het kan er echt druk worden.

Goedkope hotels

In Marokko scoor je een hotel in elke prijsklasse. Als je in een grote stad als Marrakesh of Fez bent, reken dan op ongeveer 80-110 MAD (€8-12) per nacht voor een verblijf in een eenvoudig hostel. Als je ervoor kiest om verder van het centrum van de stad te blijven, kun je plekken vinden die zo goedkoop zijn als 50 MAD (€5).

Als je 1500-250 MAD (€16-26) per nacht wilt betalen, kun je upgraden naar een privékamer in de stad. Als je buiten de stad zit, betaal je veel minder!

Goedkoop eten in Marokko

In de meeste Marokkaanse steden ben je nooit ver van een markt en is het de perfecte plek om de lokale keuken te proberen. Een hoofdmaaltijd is tajine – een langzaam gegaard gerecht van gekruid vlees en groenten (met af en toe vegetarische opties), samen met een traditionele Marokkaanse muntthee.

Voor slechts een paar dollar heb je je keuze uit gegrilde maïskolven, kebabs, worstjes, geroosterde kip en enorme sandwiches. Je vindt er ook een scala aan goedkope sit-down eetgelegenheden met gerechten rond de 30 MAD (€3). Voor het grootste deel moet je echt je best doen om hier veel te eten.