sinty

Sinty

De meest bijzondere locaties voor een mooie rondreis

Het maken van een vakantie is voor vele mensen een droom die uitkomt. Sommige mensen kiezen ervoor om lekker in eigen land te blijven en boeken een vakantie Nederland.

Andere pakken het vliegtuig er vliegen naar bijvoorbeeld de Spaanse Costa, een van de Griekse eilanden of Rijden ze nog verder naar plaatsen als Curaçao of Zanzibar.

De aller mooiste invulling van jouw vakantie? Wat dacht je van een rondreis!

We hebben hier niet over een rondreis met een groep waarbij je samen optrekt en onder leiding van een gids een bestemming gaat ontdekken, maar individuele rondreis waarbij je zelf het tempo bepaald maar waarbij verder alles voor jou geregeld is.

Denk in dat geval dan aan de vluchten, een huurauto, de route, de plekken waar je gaat overnachten en misschien ook wel verschillende activiteiten en excursies.

Voordeel van dit soort individuele rondreizen dat je nergens meer over na hoeven te denken, en dat maximaal genieten en ontdekken zonder stress het uitgangspunt is.

De mooiste bestemmingen voor een individuele rondreis:

Sicilië

Sicilië is wat ons betreft misschien wel een van de mooiste plekjes van Europa. Qua klimaat zit je natuurlijk helemaal goed want van maart tot en met oktober is het hier zacht en aangenaam.

Je vind er grote en kleine plaatsen, maar allemaal staan ze bol van de eeuwenoude geschiedenis van het Romeinse rijk. Tel daar een overdaad aan lokale cultuur, geweldig eten en lekkere wijntjes en prachtige kleine strandjes bij op en je begrijpt dat een rondreis van een dag of tien hier een heel goed idee is.

Marokko

Als je Marokko denkt, dan denk je waarschijnlijk niet aan het maken van een mooie rondreis waarbij je zelf achter het stuur zit. En ja, in Marokko wordt anders gereden dan thuis, maar iedereen die in een grote europese stad heeft gereden, komt ook in Marokko prima uit de voeten.

Tijdens een rondreis in Marokko beginnen waarschijnlijk in Marrakech. Een paar dagen genieten van deze middeleeuwse stad in de woestijn en daarna de auto in richting het Noorden, naar Fez.

Onderweg ontdek je dat Marokko een stuk groener is dan je had verwacht en kom je leuke onontdekte dorpjes tegen. Koningsstad Fez is wat ons betreft nog veel mooier dan Marrakech: Hier geniet je van lekker eten, scoor je een koopje in de soek en maak je een excursie in de woestijn.

Afsluitend rijden naar de kust en pak je nog een paar dagen strand mee, wat ook dat kan perfect in Marokko.