Romantisch Dagje Amsterdam

Wat te doen als je maar 1 dag in Amsterdam hebt? Met maar één dag genieten van deze mooie en verrassende stad met talloze mogelijkheden, waar begin je dan? Amsterdam heeft zoveel te bieden! U zult verbaasd zijn over de architectuur en cultuur, de schoonheid en de geweldige romantiek die de stad heeft. Ik ben Rocco, jouw gids in de stad en Eigenaar van Romantic Tour Amsterdam en ik heb een uitgebreide reisbeschrijving voor je gemaakt om het beste te halen uit 1 dag in Amsterdam

1 Dagje in Amsterdam, laten we beginnen

Ik hou van Amsterdam! Ik ben een danser en ik heb door mijn beroep de hele wereld over gereisd. Toen ik hier terugkwam, werd ik opnieuw overweldigd door de schoonheid en romantiek van de stad. Zozeer zelfs dat ik besloot om de unieke en vaak onzichtbare elementen die Amsterdam te bieden heeft te delen met haar bezoekers. Ik heb veel unieke tours gemaakt om bezoekers naar deze ongeëvenaarde plek, te verrassen. Ik deel graag mijn passie en ervaring die alleen een locale gids kan geven. En aangezien je maar 1 dag in Amsterdam bent, heb ik een programma samengesteld dat je gemakkelijk kunt lopen of een tram naar elke locatie kunt nemen zodat je het meeste uit deze stad kunt halen.

grachten van Amsterdam

Begin met Pannenkoeken in de ochtend

Als eerste raad ik je een pannenkoek ontbijt aan. Pannenkoeken zijn altijd een goed begin van de dag. Je kunt ze eten in een traditioneel Amsterdams pakhuis aan de gracht, Pancake Bakery. Dit is mijn favoriete plek om pannenkoeken te eten.

Bezoek een Museum in Amsterdam

Onze volgende stop op ons dagje in Amsterdam is het Rijksmuseum, een verbazingwekkend museum in een stad met de meeste musea per vierkante meter. Vol met werken van de Nederlandse meester schilders, zoals Rembrandt Van Rijn met zijn beroemde ‘Nachtwacht’, een genot om te zien en te ervaren. Vergeet ook niet De Joodse Bruid te bekijken, een prachtig portret van liefde.

Het van Gogh Museum

En als je wat tijd over hebt vóór de lunch, maak dan een korte wandeling naar het inspirerende Van Gogh Museum. Bij binnenkomst in het museum duik je diep in het leven van deze gevierde en gekwelde kunstenaar. Je leert over zijn leven en zijn kunst, zijn invloeden, zijn vriendschappen en relatie met zijn broer, omlijst door zijn meesterwerken en persoonlijke brieven. Een uitzonderlijk museum en zeker een bezoek waard.

Traditioneel Nederlands lunchgerecht

Een bekend gerecht is Stamppot, een simpele maar heerlijke maaltijd van aardappelpuree en groenten en desgewenst vergezeld van een grote gehaktbal of worst. Authentiek Nederlands en erg lekker. Dit wordt geserveerd in het gezellige en sfeervolle restaurant Sonneveld.

Wandeling door de Jordaan

Een dagje in Amsterdam zou niet compleet zijn zonder een middagwandeling door de iconische Jordaan. Als je het café verlaat, kun je wandelen door prachtige smalle, charmante straten met Oud Hollandse huizen, over elegant verlichte bruggen en de prachtige  grachten als achtergrond. Stel jezelf voor, hand in hand, wandelend en genietend  van de romantische sfeer van een van de mooiste wijken van Amsterdam.

Flower Power in Amsterdam

Nadat je samen hebt genoten van  een heerlijke lunch, kun je een wandeling maken naar de Bloemenmarkt. Hier zijn bloemen, tulpen, Nederlandse keramiek en veel Nederlandse souvenirs. Het is elke dag open en zit vol met bezoekers.Het is ongetwijfeld een leuke plek om te bezoeken en cadeautjes te vinden voor vrienden en familie.

Beste plek om kleurrijke bloemen te kopen

Als je een passie hebt voor bloemen en tuinieren, kun je ook een bezoek brengen aan de Tulip Museum-winkel, je kunt hier vele soorten prachtige tulpenbollen kopen.

Met een boot door de grachten van Amsterdam

Je zit hand in hand met je geliefde in een prachtige kleine boot, water dat tegen de zijkanten van de boot kabbelt en met het geluid van de vogels een zacht geluidslandschap creëert. Je realiseert je dat de drukke straten mijlenver weg lijken. Je opent je ogen en ziet de pittoreske 17e-eeuwse gebouwen. Kun jij je iets romantischer voorstellen?

Bij Romantic Tour Amsterdam bied ik zowel Groeps- als Privé Romantische Tours aan en ook onze immens populaire Huwelijksaanzoek Boot Tour. Op deze rondvaart luister je naar liefdesverhalen, drinkt bubbels geserveerd met lokale snacks. 

Romantisch restaurant in Amsterdam

Een mooie aanbeveling voor een maaltijd in een romantisch restaurant, zijn de exotische smaken van Indonesië. Indonesië was in het verleden een kolonie van Nederland en is de op één na beste plek ter wereld om deze smaakvolle keuken te ervaren. Long Pura in hartje Amsterdam is een geweldig voorbeeld van Indonesisch eten en cultuur. Wat ik aanraad is om een rijsttafel te bestellen. Dit is een typische manier van eten in Indonesië waarbij je samen de maaltijd deelt, wat het extra romantisch maakt. 

Dit waren al mijn tips voor een romantisch dagje in Amsterdam. Ik hoop dat ze je helpen om er een bijzondere dag van te maken. Wil jij nog meer tips dan kun je ons benaderen.We proberen je dan altijd zoveel mogelijk verder te helpen.

Rocco Vermijs
Romantic Tour Amsterdam