Op zoek naar een nieuwe TV meubel? Deze kun je online samenstellen

Op zoek naar een nieuwe TV meubel? Deze kun je online samenstellen

Ben jij op zoek naar een nieuwe TV meubel? Online vind je hele mooie TV meubels van hout die je zelf kunt samenstellen. Wil je teleurstelling voorkomen? Volg dan de onderstaande tips.

Bestel bij een betrouwbaar bedrijf

Dit spreekt voor zich natuurlijk, maar wat is een betrouwbaar bedrijf? Hoe controleer je dit? Kijk eerst of er duidelijke contactgegevens en een kvk aanwezig zijn op de site. Google het bedrijf ook. Meestal kun je informatie over schimmige bedrijven online vinden. Andere belangrijke punten waar je op kunt letten zijn keurmerken als het Webwinkelkeur en recensies. Let er dan wel op dat de recensies extern verzameld zijn en niet alleen op de site staan. Zoek ook op Google maps om te controleren of het bedrijf daadwerkelijk bestaat.

Bepaal de juiste maten

Het kan erg teleurstellend zijn wanneer een TV meubel toch meer ruimte inneemt dan verwacht (of toch te klein blijkt te zijn). Bepaal vooraf de juiste maten zodat je weet wat je besteld. Een goede manier om dat te doen is door met tape de formaten van de TV meubel op de vloer en op de muur af te plakken. Ben je creatief? Met plak met karton een frame van dezelfde formaten in elkaar.

Een TV meubel ophangen?

Houten TV meubel van GewoonSfeervol

Een hangend / zwevend TV meubel kan erg strak lijken in je interieur. Zeker omdat ze optisch minder ruimte innemen. Let er dan wel op dat de meubel aan een stevige muur komt te hangen. Een zwevend TV meubel van kwaliteit heeft een ophangsysteem om deze strak en stevig aan je muur te bevestigen, informeer hiernaar bij de meubelmakerij waar je besteld. Heb je een holle / gipsen muur of twijfel je over het ophangen van een zwevend TV meubel? Informeer dan voordat je besteld (zodat je bijvoorbeeld de juiste plugs kunt mee bestellen).

Bestel kleursamples

De kleuren zoals jij deze ziet kunnen afwijken van de kleuren op je monitor. Online meubelmakers bieden daarom vaak kleursamples aan. Bestel altijd kleursamples want een op maat / kleur gemaakte TV meubel kan niet retour omdat je toch een andere kleur wenst.

Let op de indeling van je TV kast

Vaak kun je de indeling naar wens kiezen. Denk ook even goed na over het apparatuur en de bediening daarvan. Een lade is mooi, alleen als je apparatuur hebt dat bedient moet worden niet heel praktisch. Kies dan voor een lade met vallende drukklep of een open lade.

Hoe herken je kwaliteit?

Aan de recensies en foto’s kun je al heel veel afleiden, maar kijk ook goed naar het verhaal van de meubelmaker zelf. Is het gebruikte hout massief of opgedikt? Wat is de droging? Waar worden de meubels gemaakt? Er zijn natuurlijk uitzonderingen maar doorgaans is een meubel die gemaakt is in eigen meubelmakerij een stuk beter dan meubels die geïmporteerd worden.