Beukenhaag

Kies voor een beukenhaag in jouw tuin

Kies voor een beukenhaag in jouw tuin

Een beukenhaag is een prachtige toevoeging aan elke tuin. Deze haag is niet alleen decoratief, maar biedt ook nog diverse andere voordelen. In dit blog geven we meer informatie over de beukenhaag en waarom deze een geweldige keuze is voor jouw tuin!

Soorten beuken

Er zijn verschillende soorten beuken die geschikt zijn voor een haag, waaronder de groene beuk en de rode beuk. De groene beuk heeft een volle, groene bladerkroon en is ideaal voor het creëren van een volle haag. De rode beuk heeft prachtige, rode bladeren en is een opvallende verschijning in elke tuin. Beide soorten beuken zijn snelgroeiende en gemakkelijk te onderhouden.

Voordelen van een beukenhaag

Er zijn diverse redenen waarom een beukenhaag zo gewild is.

Gemak

Beukenplanten groeien relatief snel en kunnen daardoor in korte tijd een mooie grote haag vormen. Je kunt de plant in diverse hoogtes bestellen en afhankelijk daarvan een lage of hoge haag vormen. Kies voor een lage haag tussen de 40 en 60 cm of ga voor een imposante hoge haag tot 200 cm – er is voor iedereen wat wils.

Daarnaast biedt de beukenhaag ook gemak in onderhoud: je hoeft deze maar één keer per jaar te snoeien. Het snoeien van de haag houdt deze vol en bevordert de groei. Bovendien helpt het snoeien de haag te beschermen tegen ziektes en plagen. Over het algemeen is de haag vrij resistent tegen ziektes en plagen. Ook wanneer je geen groene vingers hebt!

Privacy en bescherming

Een beukenhaag biedt privacy en bescherming tegen wind en inkijk. Het is daarom een geweldige keuze voor mensen die op zoek zijn naar een stukje privacy in hun tuin. Daarbij beschermt de haag jouw tuin tegen de wind, waardoor je het hele jaar door comfortabel kunt genieten van je buitenruimte.

Shop direct bij beuken-haagspecialist.nl

Een beukenhaag is een prachtige toevoeging aan elke tuin. Deze haag is niet alleen decoratief, maar biedt ook privacy en bescherming tegen wind en inkijk. Bovendien zijn beuken bomen die zich aanpassen aan de omgeving en gemakkelijk te onderhouden zijn. Als je op zoek bent naar een haag voor je tuin, overweeg dan zeker een beukenhaag!

Bij beuken-haagspecialist bestel je jouw haagplanten direct van de kweker. Vers én van de hoogste kwaliteit. Gebruik de beukenhaagcalculator en bereken direct hoeveel planten je nodig hebt voor jouw tuinproject. Toch nog vragen? Neem contact op voor de mogelijkheden.