Is Ryanair altijd de goedkoopste

Is Ryanair altijd de goedkoopste?

Tegenwoordig is het bezoeken van vreemde bestemmingen geen peperdure onderneming meer. Indien men enkel en alleen naar Europa kijkt, dan kan men vaststellen dat de meeste vluchten minder dan twee uur in beslag nemen en bovendien zijn er het ganse jaar door ferme koopjes op te merken. Vaak is het mogelijk voor minder dan 50 euro naar een pak bestemmingen te vliegen en indien met in zee gaat met een lagekostenmaatschappij en ingaat op een interessante promo, dan kan men pas goede deals vinden. Bij de zoektocht naar goedkope vliegtickets zal men vaak enkel en alleen de site van Ryanair raadplegen. De prijsvechter is ook daadwerkelijk vaak de meest voordelige. Puur objectief bekeken is het waanzin. Voor minder dan 20 euro kan men reeds naar meerdere uithoeken van de wereld vliegen. Grootsteden Barcelona, Rome en Lissabon kan men vaak bereiken voor slechts enkele tientallen euro’s. Ondenkbaar om voor die prijs 1000 kilometer te rijden met de wagen. Enerzijds zijn er de brandstofkosten, maar ook tol, vignetten en eventueel een onderhoud op voorhand kosten nu eenmaal een pak meer. In dit artikel gaan we na in welke mate Ryanair de beste aanbieder is bij de zoektocht naar goedkoper vliegtickets.

ryanair

Vergelijken

Bij een citytrip in Europa horen vaak vliegtickets. De prijsvechter Ryanair zal dankzij een heuse marketingcampagne vaak als eerste een belletje doen rinkelen, maar het is niet de enigste prijsvechter op de markt. Er zijn een hoop toeristen die mikken op eerder goedkoper tickets en een hoop maatschappijen mikken op dit concept. Het loont dus altijd de moeite om de tarieven te vergelijken. Goede aanbiedingen van andere maatschappijen komen vaak in het vaarwater van deze prijsvechters. Vergelijk ook niet enkel de prijs, maar ook de eventuele extra’s. Bij de zogenaamde prijsvechters wordt de prijs na aanschaf van het ticket de hoogte in gedreven door zogenaamde ‘extra’s’. Naast elkaar zitten in het vliegtuig en extra bagage meenemen zijn doorgaans zaken die niet gratis zijn.

Wees dynamisch en boek verstandig

Ryanair is zeker niet altijd de beste aanbieder. Zeker niet indien men alle kosten in rekening brengt. Wees dynamisch en pin jezelf niet vast aan een zekere datum. Absoluut die ene dag vertrekken is niet verstandig. Probeer dat te veranderen naar maandag, dinsdag, of woensdag vertrekken. De ene dag kost een heenvlucht 70 euro en een dag later is dat plots 20 euro. Met andere woorden: her en der vergelijken en verstandig boeken. Op die manier kan men de beste deals vinden! Alvast veel vliegplezier.