online gemeentemagazine

Het nut van een online gemeentemagazine of gids

Veel bedrijven willen graag lokaal goed gevonden worden. Daarom kan je je aanmelden voor verschillende (lokale) bedrijvengidsen. Zo kan je je aanmelden bij een online gemeentemagazine of gids. Ook aanmelden bij Google Mijn Bedrijf is een aanrader. In dit artikel lees je hier meer over.

De voordelen van een gemeentemagazine

Aanmelden voor een gemeentemagazine brengt talloze voordelen met zich mee. Het is belangrijkste voordeel is dat je beter vindbaar bent op het internet. Dergelijke websites bieden namelijk een overzicht per gemeente, waardoor je in je gemeente meer zichtbaarheid krijgt. Wil je graag lokaal beter gevonden worden? Dan is aanmelden een goede keuze.
Naast een verbeterde vindbaarheid krijg je ook nog eens een backlink. Dat is vaak wel een nofollow backlink, maar het is wel positief voor je algehele backlinkprofiel. Als je alleen maar do-follow backlinks hebt, kan dat ervoor zorgen dat je geen goede mix hebt. Daar kan Google jouw website weer voor straffen. Het is daarom raadzaam om je aan te melden voor bedrijvengidsen, maar bijvoorbeeld ook voor een leuke blog.

Controleer of je gegevens geplaatst zijn

Als je je besluit aan te melden voor een gemeentemagazine is het van groot belang dat je controleert of je gegevens daadwerkelijk online staan. Naast bonafide gidsen zijn er helaas ook veel malafide gidsen op het internet te vinden. Regelmatig worden ondernemers per telefoon lastiggevallen voor een vermelding ‘die zij al hebben’. Achteraf blijkt het niet waar te zijn. Controleer daarom of de vermelding daadwerkelijk online staat.

Kies voor een goede marketingmix

Je kunt je bedrijf niet alleen runnen op een aanmelding bij een bedrijvengids. Je zult ook andere marketingactiviteiten moeten doen. Zo kan je je bedrijf bijvoorbeeld ook aanmelden voor Google Mijn Bedrijf. Dit is gratis en zorgt voor een verbeterde lokale vindbaarheid. Daarnaast hebben klanten de mogelijkheid om reviews te schrijven voor jouw bedrijf.
Ook kan je kiezen voor Google Ads. Met deze optie staat jouw website bovenaan in de zoekresultaten in de betaalsectie. Het is misschien ingewikkeld om hiermee te starten, maar het is de moeite zeker waard. Als je er niet uitkomt kan je natuurlijk ook een expert uit jouw regio raadplegen.
De beste reclame is natuurlijk mond-tot-mondreclame. Heb je een goede opdracht afgeleverd? Vraag aan je klant of zij misschien één persoon kunnen aandragen die hier wellicht ook belang bij heeft. Op die manier blijven de opdrachten wel binnenstromen. Succes met je onderneming!