Hardlopen een effectieve manier om af te vallen?

Hardlopen een effectieve manier om af te vallen?

Wanneer je wilt afvallen zijn er diverse paden die je kan bewandelen. De meest voor de hand liggende is de start van een dieet. Hierdoor past je lichaam zich aan op minder koolhydraten en focus je op de inname van gezonde vitamines en mineralen. Echter, naast een dieet is het ook nodig om te bewegen. Wat zijn de beste opties?

hardlopen
Hardlopen

Hardlopen is een gemiddelde optie

Om af te vallen is hardlopen een gemiddelde optie. Het zorgt voor veel energie die vrijkomt en daardoor voel je je fit en gezond. Kijkend naar de verbrandde calorieën zijn er andere sporten welke beter werken. Een van deze opties is bijvoorbeeld cross-fit. Hardlopen zorgt voor een gemiddelde verbranding van calorieën, maar houdt wel de conditie op pijl.

Cross-fit als alternatief

Bij cross-fit verbrand je lichaam veel meer calorieën, omdat je korte en intensieve bewegingen maakt met je lichaam. Door de intensieve oefeningen krijg je het sneller warm en gebruik je meerdere spiergroepen. Het is dan ook nog niet vreemd dat deze optie beter is dan hardlopen. Daarnaast is deze manier van sporten ook nog eens heel effectief: je kan in een korte tijd veel spieren trainen en calorieën verbranden.

Minder intensief sporten?

Naast deze opties zijn er ook andere manieren om af te vallen. Denk bijvoorbeeld aan wandelen. Hiermee verbrand je calorieën met een minder intense manier, waar je ook nog lekker bij kan dagdromen. Wanneer je kiest voor deze optie dien je wel langer te sporten. Het is dus niet noodzakelijk een keuze om te verbranden, maar meer een vraag over hoe lang je hierover wilt doen. Bij cross-fit kan je binnen 20 minuten klaar zijn met een work-out versus minimaal een uur bij het wandelen.

Hardlopen gulle middenweg

Kijkend naar deze opties kan hardlopen worden bestempeld als een gulle middenweg. Het is een effectieve manier om te verbranden en binnen 30 a 40 minuten heb je een complete work-out gehad. Daarnaast heb je weinig materialen nodig om te beginnen met hardlopen. Zorg er wel voor dat je goede hardloop schoenen aantrekt als je de deur uit gaat.