HANA company

HANA Company

Wat je mag verwachten van verzwaringsdekens.

Verzwaringsdekens werden een paar jaar geleden enorm populair en consumenten zweren bij de kalmerende effecten van de dekens. Daarom worden verzwaarde dekens door ergotherapeuten veel langer gebruikt dan de meesten beseffen.

Geweldig voor kinderen (en soms volwassenen) met sensorische verwerkingsstoornissen, gewogen dekens werken met behulp van diepe aanrakingsdruk, die ergotherapeuten een soort tactiele sensatie noemen (ook wel iets dat je op je huid voelt). Maar de gemiddelde persoon kan ook profiteren van een zwaartekrachtdeken op zijn bed – hier is hoe.

Ze hebben een kalmerend effect

Diepe aanrakingsdruk is een van de belangrijkste soorten sensorische informatie die ons sensorische zenuwstelsel kalmeert en organiseert. De druk van verzwaarde dekens en diepe aanrakingsdruk in het algemeen een vrij algemeen kalmerende sensatie is.

Ze voelen als een knuffel!

Verzwaringsdeken geven het gevoel dat iemand je vasthoudt zonder dat je in de buurt van iemand hoeft te zijn. Zo’n deken voelt alsof je de meest geruststellende knuffel krijgt zonder je beperkt en warm te voelen.

Volgens onderzoek hebben gewogen dekens een vergelijkbaar effect, omdat de dekens gevuld zijn met kleine kralen (vaak gemaakt van glas, plastic of zand), een knuffel met een ervan kan aanvoelen als een stevige knuffel zonder dat iemand je echt aanraakt .

Ze kunnen stress en angst verminderen

Als je een lange dag op je werk hebt gehad of als je je over het algemeen gewoon angstig voelt, dan kan het knuffelen op de bank met een verzwaarde deken (terwijl je Netflix kijkt!) Je helpen ontspannen en ontstressen. Zelfs als je geen angststoornis heeft, zeggen ergotherapeuten dat  je waarschijnlijk nog steeds merkt dat je je goed voelt onder een verzwaarde deken.

Je vraagt je misschien af of verzwaarde dekens wel veilig zijn. Het antwoord is simpel: Ja, zolang je de juiste rekensom maakt. Aanbevolen wordt om maximaal 10% van het lichaamsgewicht als verzwaring te nemen. Iemand van 80 kilo heeft dus genoeg aan ongeveer 8 kilo in de deken.