Wiet

Gripzakjes

Waarom het heel belangrijk is om je wiet goed te bewaren

Er is een reden dat wiet en hash al tientallen jaren wordt verkocht in van die doorzichtige plastic gripzakjes.

Veel Nederlanders vergeten namelijk dat hun cannabis nogal een gevoelig en kwetsbaar goedje is. Waarom delen wij vijf redenen waarom het van belang is dat jij je cannabis op de juiste manier bewaard en verpakt.

Het houd je wiet vers en sterk: Wanneer jou wiet contact maakt met zuurstof zal het percentage actieve THC continu een beetje minder worden. Kort gezegd: Zorg dat je wiet zo min mogelijk contact met zuurstof heeft om het vers en sterk te houden.

Het voorkomt dat alles naar wiet ruiken: Wiet heeft nogal een sterke geur, en hoewel het in Nederland niet verboden is om een klein beetje op zak te hebben of te consumeren, wil je toch voorkomen dat je huis of auto ruikt als een coffeeshop. Een goed luchtdicht wietzakje is daarbij een hele goede invulling.

Het voorkomt kruisbesmetting: Elk soort wiet heeft zijn eigen eigenschappen en idealiter lig je deze stukjes niet te dicht bij elkaar. En al helemaal niet bij elkaar in dezelfde verpakking! Je wil die ongewenste blend immers voorkomen.

Dingen die je ook zeker niet moet vergeten bij het bewaren van jouw wiet:

  • Geen hitte: wiet houdt niet van warmte. Het zorgt ervoor dat het uitdroogt. En droge wiet rookt niet lekker en geeft weinig effect.
  • Doe het niet in de ijskast: Ook een te koude omgeving is erg slecht voor je wiet. Vooral ijs en vrieskasten zijn niet de juiste plekken om je wiet te bewaren. Het is er te droog en te koud.
  • Geen zonlicht: Je wiet indirect zonlicht bewaren is een heel slecht idee. Het zorgt voor verkleuringen en is desastreus voor de staat van de THC.
  • Vermijd zuurstof: Teveel zuurstof is ook slecht voor je wiet want het zorgt ervoor dat effectiviteit van de THC in je toppen snel vervliegt. Verpakken tussen luchtdicht in een handig gripzakje.