SEO marketing

Gratis bezoekers met SEO marketing

Zodra je een eigen website hebt komt al snel de vraag; hoe haal ik bezoekers naar mijn website? Misschien heb je hier al wel over nagedacht voordat je de website online hebt gezet. Voornamelijk wanneer je commercieel met een website aan de slag wil gaan is het belangrijk om van te voren goed na te denken over de vraag; hoe zorg ik ervoor dat er bezoekers op mijn website komen?

Het antwoord op deze vraag kan veel richtingen op gaan. Er zijn vele vormen van online marketing beschikbaar die je kunt inzetten om bezoekers naar je website te trekken. Denk bijvoorbeeld aan social media, email marketing, affiliate marketing, advertenties in Google (SEA) en zoekmachine-optimalisatie (SEO).

Wanneer je net bent begonnen met ondernemen, je to-do lijst langer is dan ooit en je budget beperkt, is het verstandig om goed na te denken over welke vorm van online marketing voor jou het meest effectief is.

Een vorm van online marketing die je kunt toepassen met een beperkt budget is zoekmachine optimalisatie. Ook wel SEO (search engine optimization) genoemd.  In dit artikel een uitleg over de basis principes van SEO en hoe je dit kunt toepassen voor je website.

De basis van SEO marketing

Wanneer je SEO gaat toepassen optimaliseer je een website dusdanig dat een website of pagina getoond wordt op een specifiek zoekwoord. Dus als ik een webshop heb waarop ik damesschoenen verkoop met in die webshop een categorie rode dames sneakers. Dan kun je d.m.v. het toepassen van SEO ervoor zorgen dat deze categorie door Google wordt getoond wanneer iemand zoekt op rode dames sneakers.

Dat optimaliseren doe je aan de hand van drie factoren: content, autoriteit en techniek. Om het voorbeeld van de categorie met rode dames sneakers aan te houden. Op deze pagina zul je dus relevante content moeten plaatsen over rode dames sneakers. Vanzelfsprekend je assortiment rode dames sneakers maar ook een stuk tekst waarin je meer verteld over rode dames sneakers.

Verder zul je de autoriteit van deze categorie moeten verhogen door backlinks te verzamelen. Dit wordt ook wel linkbuilding genoemd. Hierbij zorg je ervoor dat andere (relevante) websites linken naar jouw website. Officieel is het verboden om voor zo’n link te betalen. In de praktijk gebeurd dit echter veelvuldig. Denk bijvoorbeeld aan betaalde samenwerkingen met bloggers.

Als laatste is het belangrijk dat een website of webshop technisch goed in elkaar zit. Denk hierbij voornamelijk vanuit het perspectief van je website bezoekers. Kan deze bezoeker informatie snel en makkelijk vinden? Is de menu-structuur duidelijk? En duurt het niet te lang voordat een pagina geladen is? Voornamelijk dat laatste is belangrijk. Pagina’s die snel laden ranken over het algemeen beter in Google.

Wil je meer informatie over SEO marketing? Bekijk dan eens seo-hulp.nl. Daarop vind je veel interessante blogs over SEO en hoe je dit kunt toepassen voor je website.