Goedkope trip naar Lissabon

Goedkope trip naar Lissabon

Het is niet gelogen indien we melden dat Lissabon één van de mooiste Europese hoofdsteden is. De concurrentie is groot, maar de stad hoort zeker thuis in de top 5 en is wat ons betreft zeker een bezoek van minimaal 4 dagen waard. Lissabon is een enorme stad en alle bezienswaardigheden bezoeken neemt wat tijd in beslag. Bovendien is er ook nog de uitdagende omgeving die we kunnen verkennen. Een daguitstap richting de site Sintra staat bij menig toeristen op het programma. Het leuke nieuws is dat een stedentrip tegenwoordig geen fortuin meer hoeft te kosten. Dankzij enkele handige tips kan men aardig wat besparen op het bezoek aan de Portugese grootmacht.

Goedkope vliegtickets

Lagekostemaatschappijen in combinatie met een groot aantal toeristen en dus ook veel vliegtickets zorgen vaak voor een lage prijs. In het beste geval is het mogelijk om een vlucht naar Lissabon te boeken voor minder dan 20 euro. Indien men enkele dagen later ook slechts zo’n bedrag op tafel moet leggen om te vliegen naar het thuisland, dan is er sprake van een goede deal. Het is interessant om de tarieven van verschillende aanbieders even te vergelijken. Een ochtendvlucht is soms interessanter dan een avondvlucht. De prijzen zijn rap veranderend. De ene dag betaal je ruim 100 euro voor een vlucht en de dag nadien is het plots stukken goedkoper. Vergelijken en zichzelf dynamisch opstellen is de beste manier om de beste deals te vinden.

Ter plaatse

en citytrip is vakantie en vakantie betekent genieten. Ook in Lissabon kan men aardig wat geld kwijt zijn aan het ter plaatse zijn. Denken we maar aan entreegelden en het uiteten gaan. Alhoewel men zeker mag melden dat de hoofdstad van Portugal niet meteen de duurste stad is om te vertoeven. Interessant is om op voorhand te kijken naar interessante toeristenformules. Online kan men een hoop voordeelkaarten vinden. Op die manier is men zeker van het ticket en bovendien betaalt men een scherpe prijs.

Lissabon PortugalEen accommodatie boeken is ook een belangrijke stap tijdens een Lissabon Citytrip. Een kamer van 50 euro per nacht kan men niet vergelijken met een suite van enkele honderden euro’s per nacht. De keuze van de kamer is persoonsgebonden. Eerder basis, of toch wat meer luxe gewend? Vergelijk ook hier de tarieven en probeer een goede promo te scoren. Op die manier kan men een relatief lage prijs betalen voor een iets luxueuzere kamer. Want geef toe: een kamer met zicht op één van de belangrijkste bezienswaardigheden is altijd mooi meegenomen.

Vergeet trouwens vooral niet te genieten van de citytrip! Alvast veel plezier in de prachtige stad.