Flexy stands

Flexy stands

Thuiswerken is een uitdaging

Sinds een aantal jaren is thuiswerken steeds normaler geworden, en dankzij de corona pandemie is het zelfs gemeenschapsgoed geworden.

Hoewel het grootste deel van de mensen pas een aantal maanden geleden kennis heeft gemaakt met het concept thuiswerken bestaan er al tientallen jaren Digital nomads: Mensen zonder vaste woon en verblijfplaats maar met een creditcard en een laptop en een baan. Ze zitten niet vast aan een vaste locatie en kunnen hun werk indelen en uitvoeren zoals zij dat willen.

En die vrijheid is wel lekker maar de afgelopen jaren dat steeds meer nomads kiezen voor een werkplek in een coworking Space. Waarom? Omdat werken Vanaf een terrastafeltje helemaal niet zo goed voor je is als je misschien zou denken.

Thuiskantoor inrichting

Die nomads hadden door dat een goede inrichting van een werkplek een hele belangrijke basis om hun leven vol te houden.

En dit probleem is wat we terug zien bij de meeste mensen die pas sinds kort, vaak gedwongen, zijn gaan thuiswerken. Het ontbreekt ze Simpelweg en de juiste spullen om het thuiswerkplek op de juiste manier in te richten.

Werkhouding

Het gros van de mensen werkt namelijk met de laptop je op de keukentafel en zit daardoor de hele dag naar beneden te kijken. En dat zorgt ervoor dat de positie van de rug ten opzichte van het bekken volledig scheef staat. Dat is een middagje niet zo’n probleem, maar als het structureel begint te worden Dan kan er behoorlijk wat schade aangericht worden.

De oplossing voor een verkeerde werkhouding is heel simpel: Verhoog het scherm zodat het op ooghoogte komt. En dat gaat heel makkelijk want laptopstandaard is tegenwoordig goedkoop en overal verkrijgbaar.

Hetzelfde geldt overigens ook voor het gebruik van telefoons en tablets. Ook hier zijn prima standaard voor te vinden die je vaak al voor een paar tientjes kunt aanschaffen.

Wat het oplost? Wat dacht je van langdurige rugpijn, problemen in de schouders of nek en de daarbij behorende fysio technische klachten.