werkkleding

Duurzame werkkleding Printer Prime

DUURZAME WERKKLEDING: PRINTER PRIME!

De laatste jaren is het woord ’duurzaamheid’ een steeds belangrijker begrip geworden in de wereld van werkkleding & werkschoenen. Diverse merken komen met producten die duurzaam of organisch worden genoemd, maar wat houdt dit precies in? Bij Wear2work hebben wij gemerkt dat iedereen zijn eigen definitie van duurzaamheid erop nahoudt.

De Printer Prime collectie

De Printer Prime collectie bestaat uit een aantal duurzame artikelen: t-shirts, polo’s, polosweaters, softshells en sweatvesten. Al deze werkkleding bestaat uit 50% biologisch katoen en 50% gerecyclede petflessen. Elk artikel uit de printer prime collectie heeft 2 verschillende kleuren in zich (bicolour). De 6 kleuren waarin de duurzame werkkleding beschikbaar is, zijn de volgende kleuren: zwart/grijs, zwart/rood, zwart/oranje, grijs/zwart, navy/blauw en blauw/navy.

Duurzame verpakking

Ook is er nagedacht over het duurzaam verpakken van de werkkleding. De werkkleding zit verpakt in polytassen, welke 100% natuurlijk en composteerbaar zijn. Dit betekent ook dat de werkkleding dus ‘’gewoon’’ in de GFT-bak gedaan kan worden.

Ook zijn de kaartjes aan de werkkleding gemaakt van gerecycled papier. De gehele collectie dient op 60 graden gewassen te worden en moet gedroogd worden op lage temperaturen. Zo gaat de duurzame werkkleding zo lang mogelijk mee!

Wat doet Printer precies om de ecologische voetafdruk te verkleinen?

Werkkledingmerk Printer is samen gaan werken met Ecochain om de ecologische voetafdruk in kaart te brengen. Printer werkt voor een duurzame ontwikkeling waarmee ze hun bijdrage aan wereldwijde duurzaamheidsdoelen zo groot mogelijk willen maken. Ook wil Printer het begrip duurzaamheid langzaam integreren in het gehele bedrijf. Dit houdt o.a. in dat er gewerkt wordt aan de verbetering van werkomstandigheden in de bevoorradingsketen, verminderen van uitstoot van broeikasgassen en daarbij het introduceren van ecologische materialen.

Draag jij graag bij aan een beter milieu en ben je op zoek naar moderne werkkleding? Dan is deze Printer Prime collectie echt wat voor jou! Binnenkort verkrijgbaar bij Wear2work!

Wear2work; dé specialist in werkkleding, werkschoenen en persoonlijke beschermingsmiddelen! Wil je liever eerst passen? We hebben een grote werkkledingwinkel in Wijk bij Duurstede.