Tibetaanse Mastiff

Duurste honden ter wereld

Ben je op zoek naar een trouwe viervoeter die niet alleen je hart verovert, maar ook een flink bedrag kost? Dan ben je bij deze lijst met de meest waardevolle hondenrassen ter wereld aan het juiste adres. Hieronder vind je de top 5 van de duurste hondenrassen ter wereld.

1. De Tibetaanse Mastiff

De Tibetaanse Mastiff is zonder twijfel het duurste hondenras ter wereld. Deze imposante en grote hond kan wel meer dan €1 miljoen kosten! Het ras werd vroeger gebruikt om kuddes te beschermen tegen roofdieren en is nog steeds erg populair in China.

2. De Duitse Dog

Op de tweede plaats vinden we de Duitse Dog, ook wel bekend als de Grote Deense. Dit ras staat bekend om zijn grootte en krachtige verschijning. Het is geen verrassing dat deze hond behoorlijk wat geld kost, met prijzen die kunnen oplopen tot €12.000.

3. De Cavalier King Charles Spaniel

Hoewel dit ras er misschien schattig uitziet, is het zeker niet goedkoop. Met prijzen rond de €10.000 is de Cavalier King Charles Spaniel een van de duurste rassen ter wereld. Deze kleine en elegante hond staat bekend om zijn vriendelijke karakter en wordt vaak gezien als een luxe accessoire.

4. De Chow Chow

De Chow Chow is een oud Chinees ras dat bekend staat om zijn dichte vacht en blauwzwarte tong. Deze prachtige honden kunnen tot €8.000 kosten en zijn erg populair bij hondenliefhebbers over de hele wereld.

5. De Saluki

De Saluki is een ras dat afkomstig is uit het Midden-Oosten en bekend staat om zijn snelheid en behendigheid. Deze elegante honden kunnen tot €7.000 kosten en worden vaak gebruikt voor de jacht op gazellen.

Conclusie

Als je op zoek bent naar een waardevolle hond, dan zijn deze vijf rassen zeker het overwegen waard. Hoewel ze behoorlijk duur zijn, bieden ze wel een unieke combinatie van schoonheid, kracht en trouw die moeilijk te vinden is bij andere rassen. Of je nu op zoek bent naar een imposante Tibetaanse Mastiff of een schattige Cavalier King Charles Spaniel, deze honden zullen gegarandeerd indruk maken op iedereen die ze ontmoet. Wil jij weten welk soort honden bij jouw past? Bezoek de website van HondjesGids.nl waar je meer dan 400 verschillende hondenrassen en kruisingen kunt bekijken!

Bron: https://hondjesgids.nl