web design

De laatste trends op het gebied van webdesign

Er zijn weinig dingen zo continu in beweging als webdesign. De techniek ontwikkeld zich in rap tempo door. Bij wijze van spreken is je website techniek of webdesign al weer achterhaald nog voordat deze online staat. Ook de look en feel van website is trend gevoelig en standaard voor website is de afgelopen jaren flink omhoog gegaan.

Onder andere Google speelt hierin een rol. Google is misschien wel dé partij met de meeste website data in de wereld. Die data gebruiken ze om de gebruikers ervaring van websites te verbeteren. De standaard hiervoor gaat ieder jaar omhoog. Denk hierbij aan laadtijd van pagina’s, de opbouw van de website en andere technische elementen.

Als het om design van websites gaat zien we een aantal trends die zich in 2021 verder zullen doorzetten. In dit artikel beschrijven we een aantal van die trends op het gebied van webdesign.

Strak en clean

Jaren geleden hadden veel websites meer weg van een online kermisattractie dan van een website. Alle mogelijkheden die een website systeem te bieden had werden aangevinkt. Draaiende carrousels, inspringende afbeeldingen, een steeds wisselende header afbeelding en vooral veel felle opvallende kleuren.

Dat is vandaag de dag wel anders. Een trend die zich in 2021 zal doorzetten is dat het bij websites vooral om de gebruiker gaat die duidelijk en overzichtelijk alle informatie moet kunnen vinden en dit in alle rust tot zich wil nemen.

Dus de kermis websites maken plaats voor strak ingerichte websites, voorzien van basis kleuren en rustige elementen die duidelijk aangeven wat ze doen.

Tip: zorg ervoor je bij ieder element op je website de gebruiker zo duidelijk mogelijk maakt wat de bedoeling is. Zodra de gebruiker gaat twijfelen of zoeken, is ‘ie vrijwel zeker vertrokken.

3D graphics en illustraties

De aandacht spanne van mensen die websites bezoeken wordt steeds korter. Steeds sneller zijn we afgeleid. Een slim webdesign voorzien daarom in duidelijke graphics, 3D elementen en mooie illustraties om een moeilijk onderwerp in één oogopslag duidelijk te maken. Buro Reng, een specialist in Webdesign in Groningen maakt hier veel gebruik van en levert op deze manier hele interactieve webdesign af aan verschillende (grote) bedrijven.

Kortom, in 2021 gaat bij websign voornamelijk om het vasthouden van je bezoekers. Dit doe je door de bezoekers te blijven boeien, te vermaken en door obstakels om af te haken uit de weg te ruimen. Het inhuren van een webdesign specialist kan daarbij helpen. Een goed webdesign betaald zich op termijn altijd terug.