espresso glas

De glazen trends van 2021

Het nieuwe jaar 2021 is net begonnen en staat weer bol van de nieuwe ontwikkelingen en trends. In dit artikel blikken we vooruit op de laatste trends op het gebied van glazen en glaswerk.

Wist jij dat de smaak van wat je drinkt, voor een deel wordt bepaald door het glas waaruit je het drinkt? Klinkt misschien wat vreemd maar het is echt waar. En wanneer je bedenkt dat wijn uit een plastic beker vaak minder lekker smaakt dan wijn uit een wijnglas, klinkt het ook wel weer logisch. Hierbij gaat de vergelijking met bier ook op. Bier uit een plastic beker smaakt vaak net iets minder lekker dan bier uit een glas!

Dubbelwandige glazen

We zien ze steeds vaker: dubbelwandige glazen. We kennen dubbelwandige glazen voornamelijk van theeglazen en theepotten. Dubbelwandig glas werd eerder voornamelijk functioneel gebruikt. Thee in een dubbelwandige theepot blijft langer warm en een theeglas van dubbelwandig glas kun je aan de buitenkant gewoon beetpakken, ondanks dat er kokend hete thee in zit.

Nu zien we dat dit type glas voor steeds meer soorten glaswerk wordt gebruikt. Want naast dat een glas bestaande uit twee lagen glas hele handige voordelen heeft (isolatie en reguleren van hitte), ziet het er ook heel stijlvol uit. Daarom zien we steeds meer dubbelwandige koffieglazen, frisdrankglazen die gemaakt zijn van dubbelwandig glas en is er ook keuze uit verschillende stijlen en merken.

Voornamelijk binnen het segment koffieglazen is er veel keuze. Denk bijvoorbeeld aan dubbelwandige koffieglazen voor een cappuccino, espresso, cafe latte, ristretto of frappé glazen. Het verschil tussen deze verschillende soorten koffieglazen is vaak de vorm van het glas en de inhoud. Zo zijn espresso-glazen kleiner en hebben een maximale inhoud van 80ml, zijn capucchino glazen een stuk breder voor een mooie melkschuim laag en zijn latte macchiato glazen voornamelijk een stuk hoger.

Maar ook voor koude dranken is er voldoende keuze is stijlvolle glazen. Want één ding is een feit, in 2021 mogen de juiste glazen absoluut niet ontbreken tijdens het dekken van de tafel of het organiseren van een high thee of lunch.