verpakkingsmateriaal

Corona zorgt voor groeiende behoefte aan verpakkingen

De impact van het coronavirus is enorm op de verpakkingsindustrie. Uit diverse onderzoeken uit 2020 is gebleken dat de behoefte aan nette en goede verpakkingen omhoog stijgt. Verpakkingen vervullen namelijk een belangrijke rol in de veiligheid van producten en daarmee van de consument. Dit belang is ontstaan door de maatschappelijke behoefte om het ontwerp en het gebruik van verpakkingen te veranderen, zodat er beter ingespeeld kan worden op diverse milieuproblemen en -uitdagingen.  

Stijging in online aankopen

40% van de mensen geeft aan nu meer producten met verpakkingen te kopen sinds de coronacrisis. Een groter deel van hen maakt deze keuze in de grote steden (45%), waar het virus zich op grotere schaal heeft verspreid. Uit de resultaten van diverse onderzoeken blijkt ook dat een grote meerderheid van de mensen (61%) van mening is dat verpakking webshops zich niet voldoende inzetten voor het ontwerpen van duurzame verpakkingen.

Verpakkingsmaterialen worden steeds verder ontwikkeld

Paper Planet Shop vormt één van deze verpakkingsmaterialen groothandels. Het bedrijf is constant op zoek naar varianten van o.a wikkelfolie die niet onder doen aan de kwaliteit, maar beter aansluiten bij de hedendaagse duurzame samenleving.
Dankzij duurzaam verpakkingsmateriaal kun jij je als bedrijf onderscheiden van concurrentie. Als dit niet het geval is dan wordt het hoog tijd dat duurzaamheid wel als prioriteit wordt beschouwd bij jullie. Hoe pak jij dit aan?