bramensiroop

Bramen siroop maken

Ik ben groot fan van Crème de Mure (bramenlikeur), dus voor de non-alcoholische cocktails zoals de Virgin Bramble maak ik zo nu en dan een bramensiroop om de likeur mee te vervangen. 

Ik maak deze siroop altijd met de blender

De blender-methode gaat als volgt te werk: Je doet het hoofdingrediënt blenden met voorgemaakte suikersiroop (1 deel suiker, 1 deel water).
De meeste cocktailbarren doen dit ook zo. Het is namelijk erg efficiënt als je snel meerdere soorten siropen moet maken.

Let’s get to it!

1.    Plaats de voorgemaakte suikersiroop met de bramen in een blender
2.    Blend voor zo’n 15 seconden
3.    Giet uit in een ultra-fijne zeef zoals een passeerdoek
4.    Wring de passeerdoek uit om alle vocht eruit te krijgen
5.    Giet de siroop via een trechter direct in de fles

Voila, heerlijke, frisse bramensiroop. De siroop is mooi donker en transparant en de smaak is vers en zuiver.

Meer siropen leren maken?
Check www.decocktailconsultant.nl