balzy

Balzy

Schaamhaar scheren is tegenwoordig helemaal oké.

Gelukkig zijn de jaren 50 al heel lang geleden, en zijn de taboes en clichés op het gebied van de verzorging van de man bijna verdwenen.

Bijna ja, want volgens BALZY, een merk dat zich specialiseert in het aanbieden van producten voor mannelijke verzorging, rust nog een behoorlijk taboe op het groomen van het mannelijk lichaam. En we hebben het dan niet alleen over de oksels of die paar plukken haar op de borst.

Schaamstreek

Een belangrijk deel waar het taboe rust is dan de schaamstreek: Schaamhaar, penis, ballen en billen.

Het blijkt dat het grootste deel van de mannen in Nederland nauwelijks iets doet om dit deel van het lichaam een beetje netjes bij te houden. En dat is best raar als je je bedenkt dat haarmode en tegenwoordig ook baard mode al Zolang als wij weten een belangrijk onderdeel is van de schoonheids routine.

Nog erger: 79% van de vrouwen geeft aan dat ze het erg waarderen dat hun bedpartner zijn “kroonjuwelen” goed bijhoudt.

Met een scheermesje

Als mannen hun schaamhaar al scheren, dan doen ze dat praktisch altijd met een scheermesje. Het scheermesje dat ze ook gebruiken voor hun gezicht.

Dat is best een vies idee eigenlijk als je je bedenkt dat er tussen de benen nogal wat bacteriën leven die je liever niet bij je gezicht hebt. Denk hierbij aan de beruchte stafylokokken bacterie die, als je pech hebt, behoorlijk wat narigheid kan veroorzaken.

Bovenstaande verhaal geldt natuurlijk ook voor alle mannen die hun gezichtstrimmer gebruiken tussen hun benen.

Speciale trimmer voor ballen
Tegenwoordig zijn er schaamhaartrimmers op de markt die speciaal ontworpen zijn voor het schaamhaar, balhaar en bilhaar.

Zo houden heren de boel netjes kort (en maken ze de vrouwen blij), houden ze het hygiënisch en bovenal maken ze het klusje een stuk minder bloederiger. Want dat is waar het vaak fout gaat.