auto

Autodiefstal Voorkomen

De beste manieren om autodiefstal te voorkomen

Er is weinig zo vervelend als de diefstal van je auto. Om deze vervelende situatie niet mee te hoeven maken is de beste oplossing om de autodiefstal te voorkomen, want autodiefstal voorkomen is beter dan het oplossen. Het voorkomen van autodiefstal werkt het beste door uw auto te beveiligen tegen diefstal, maar wat is goede autobeveiliging tegen diefstal? Die vraag is waar we u in dit blog mee zullen helpen beantwoorden. Op die manier heeft u op 1 plek duidelijk wat effectieve manieren zijn om uw auto te beveiligen tegen diefstal en op die manier autodiefstal te voorkomen.

Hoe werkt auto beveiliging?

Om te begrijpen hoe auto beveiliging werkt, is het belangrijk om te weten waarom auto beveiliging effectief is. Auto beveiliging voorkomt diefstal van uw auto omdat het uw auto minder aantrekkelijk maakt om te stelen. Een potentiële dief zal de auto proberen te stelen die het makkelijkst is om te stelen met het minste risico om gepakt te worden. Dat is waarom de beste auto beveiliging, auto beveiliging is die het duidelijk weergeeft dat uw auto beveiligd is tegen diefstal. Op die manier is uw auto aanzienlijk minder aantrekkelijk om te stelen, waardoor uw auto overgeslagen zal worden. Op die manier voorkomt u de diefstal van uw auto.

Verschillende manieren van auto beveiliging

Er zijn honderden manieren om je auto te beveiligen tegen diefstal en op die manier diefstal te voorkomen. Dat betekent niet dat elke manier even effectief is als het aankomt op het voorkomen van diefstal. Dat is waarom wij voor u een aantal van de meest effectieve manieren hebben opgesomd met de voor en nadelen van deze auto beveiliging. Zo heeft u in een oogopslag de meest effectieve manieren om autodiefstal te voorkomen.

Uw autoruit graveren

Een eenvoudige en effectieve manier om uw auto te beveiligen is het graveren van uw ruiten. Door uw ruiten te graveren met bijvoorbeeld uw kenteken of uw chassisnummer wordt uw auto minder aantrekkelijk voor dieven om te stelen. Deze vorm van auto beveiliging werkt doordat nu zowel het kenteken als de ruiten vervangen moeten worden om uw auto door te kunnen verkopen. Naast dat dit een dure klus is, is dit ook lastiger om op korte termijn uit te voeren. Dit zal er dus voor zorgen dat uw auto niet aantrekkelijk is om te stelen. Een groot voordeel is dat u uw ruiten snel, goedkoop en eenvoudig zelf kan graveren. Bedrijven zoals Permanentmark leveren graveer sets al vanaf €14,95 waarmee u binnen 15 minuten uw kenteken of chassisnummer permanent op uw ruiten of in uw spiegels hebt staan. Beveilig uw auto op die manier binnen 15 minuten voor minder dan 15 Euro

Een alarmsysteem installeren

Een andere manier voor het voorkomen van diefstal is het installeren van een alarmsysteem in uw auto. Een alarm systeem beveiligt uw auto door een alarm af te geven op het moment dat een dief uw auto open probeert te maken. Dit zorgt ervoor dat er veel aandacht naar de auto geroepen zal worden, waar de dief natuurlijk niet op zit te wachten. Dit zal er voor zorgen dat uw auto niet aantrekkelijk is om te stelen, waardoor u de diefstal van uw auto zal voorkomen. Zo zal een autoalarm een zeer effectieve manier zijn om uw auto te beveiligen tegen diefstal. Aan het installeren van een autoalarm zit echter wel een prijskaartje. Zo zal het laten installeren van een autoalarm u tussen de €250,- en €750,- kosten. Dus hoewel dit een effectieve auto beveiliging is, is dit ook een dure manier. Verder is het ook erg belangrijk dat bij het inbouwen van uw autoalarm dat deze voldoet aan de eisen van het SCM (Stichting Certificering Motorrijtuigbeveiliging). Dit is erg belangrijk voor optimale veiligheid. Dit zal betekenen dat u dit niet zelf kan doen en u dit dus zal moeten laten doen door een professional. Vraag uw lokale garage voor de mogelijkheden hiervoor

Investeer in een pedaalslot

Een pedaalslot is iets wat je over uw koppeling en rempedaal kunt plaatsen. Wat er voor zal zorgen dat de koppeling en rem niet ingedrukt kunnen worden. Dit maakt het rijden met uw auto onmogelijk zonder het pedaalslot te verwijderen. Doordat het wegrijden met dit pedaalslot onmogelijk is, is dit een goede vorm van auto beveiliging. De kosten van een pedaalslot zullen ook tussen de €50,- en €150,- liggen. Verder is het pedaalslot ook vanaf buiten goed te zien, waardoor het ook mee zal helpen aan het voorkomen van autodiefstal. Tot slot is het pedaalslot makkelijk zelf te installeren. Het pedaalslot heeft echter wel wat nadelen. Ten eerste is een pedaalslot enkel geschikt voor auto’s die met de hand geschakeld worden en is het dus niet mogelijk om een automaat te beveiligen met een pedaalslot. Verder is het pedaalslot minder zichtbaar dan gewenst. Hoewel het pedaalslot zoals hiervoor genoemd vanaf buiten te zien is, is het niet zo goed te zien als bijvoorbeeld een gravering in de ramen of een alarm systeem. Dit zorgt ervoor dat in sommige gevallen de auto toch opengebroken zal worden wat zal resulteren in schade van de auto. Dat is waarom een pedaalslot het beste werkt in combinatie met een van de eerder genoemde auto beveiligingen. Een pedaalslot kan eenvoudig online aangeschaft worden bij verschillende webshops zoals Bol of Amazon.

De beste oplossing

Hoewel de beste oplossing uiteraard bij iedereen verschilt, is over het algemeen de meest effectieve oplossing van deze lijst uw autoruit graveren. Doordat u met de graveer sets uw auto beveiliging goedkoop en snel zelf toe kan passen, heeft u met de autoruit graveer sets van Permanentmark de beste auto beveiliging voor de beste prijs. Op die manier hoeft een optimale auto beveiliging niet duur te zijn om effectief de diefstal van uw auto te voorkomen. Ook de ANWB raadt de autoruit graveer sets van Permanentmark aan.