6 Types industriële tandwielkasten en hun toepassingen

Tandwielkasten zijn het afgesloten systeem dat u in staat stelt om de mechanische energie over te brengen naar een uitvoerapparaat. Ze kunnen u helpen de snelheid, koppel en andere kenmerken van een machine te wijzigen om de energie om te zetten in een bruikbaar formaat voor de machines. Deze tandwielkasten kunnen gemakkelijk worden gebruikt in meerdere industriële apparaten voor verschillende doeleinden.

Simpelweg kunnen deze machines gemakkelijk de rotationele snelheid vertragen en het koppel & snelheid verhogen volgens de vereisten. Er zijn verschillende types industriële tandwielkasten. We hebben 6 belangrijke types tandwielkasten vermeld in dit artikel. U kunt tandwielkasten kopen naar gelang uw behoeften.

Laten we beginnen met het artikel!!

6 Types industriële tandwielkasten en hun toepassingen
1. Spiraalvormige versnellingsbak:
Schroef tandwielkasten zijn een van de beste tandwielkasten, omdat ze bijna overal voor gebruikt kunnen worden, inclusief materiaal behandelingsapparatuur, transportbanden en zware machines. Deze tandwielen verbruiken minder energie, zijn stil, soepel en compact in vergelijking met anderen. Daarom zijn het de beste opties voor machines en industrieën waar een hogere energievoorziening en lawaaireductie essentieel zijn.

Bijvoorbeeld, deze tandwielkasten worden bij voorkeur gebruikt in de industriële machines voor de productie van kunststof, cement, rubber en andere zware industriële machines. Bovendien wordt het ook gebruikt in brekers, koelers, extruders, enz. Onder alle tandwielkasten hebben de fabrikanten van schroef tandwielkasten het gemaakt op een manier dat het onder een hoek staat. Wanneer het in beweging komt, komen al zijn tanden in dezelfde richting in interactie, wat een consistente grip geeft voor een bepaalde periode. Daardoor vermindert het lawaai en trillingsniveaus van de tandwielkasten.

2. M-Serie Spiraalvormige tandwielkast
Mini-Serie Schroef tandwielkast verwijst naar het mechanische transmissieapparaat dat machines in staat stelt om de rotationele beweging en energie tussen twee assen over te brengen. Deze tandwielkast valt ook onder de schroef tandwielen die tanden hebben georiënteerd onder een hoek ten opzichte van de rotatie-as. Zijn schroefontwerp stelt de tandwielkast in staat om krachtiger en efficiënter energie over te brengen. U kunt dit tandwiel gebruiken voor lage RPM en zware belasting.

Deze M-Serie schroef tandwielkast staat bekend om zijn duurzaamheid, vermogen om zware belastingen te dragen en efficiëntie. Daarom wordt het veel gebruikt in techniek en mechanische systemen. Bovendien worden deze tandwielkasten speciaal gebruikt om de axiale stuwkracht te leveren. In feite kunt u linkse en rechtse schroef tandwielen combineren om dubbele schroef tandwielen te ontwikkelen en de stuwkracht te verminderen.

3.Inline Spiraalvormige tandwielkast SP – Serie
Een Inline Schroef tandwielkast kan worden omschreven als een draaiend machineonderdeel met tanden en tandwielen die koppel overbrengen wanneer ze vergrendeld zijn met een andere tand. De tandwielen zijn een van de essentiële onderdelen van elke machine omdat ze de rotationele richting kunnen veranderen en een hoger koppel kunnen produceren. Wanneer deze tandwielen samenwerken, staan ze bekend als SP serie schroef tandwielkasten. Het helpt de machines om de snelheid, koppel en richting van de hoofd energiebron in te stellen volgens de vereisten.

Industrieën maken veel gebruik van deze SP-Serie tandwielkasten, en er zijn zeer weinig gespecialiseerde tandwielkast fabrikanten in Nederland. U moet dus uw fabrikant zorgvuldig selecteren en de tandwielkast aanpassen op basis van uw persoonlijke behoeften en eisen. Ze kunnen worden gevormd in een compact en gemakkelijk te installeren ontwerp dat u in staat stelt om ze op veelzijdige wijzen te gebruiken in industriële installaties.

4. Wormreductiekast
Een wormreductiekast verwijst naar een systeem dat mechanische energie kan overbrengen om de snelheid te verminderen en het koppel te verhogen tussen twee invoer- en uitvoerassen. Deze tandwielkast bestaat uit een wormschroef die meestal vergrendelt met een wormwiel, dat schroefvormige tanden heeft. Het kan worden gebruikt voor zware werkzaamheden, vooral in machines waar u de snelheid tussen twee niet-snijdende gekruiste assen efficiënt moet verminderen.

Deze wormreductiekasten hebben ook een zelfvergrendelingsfunctie die hen in staat stelt om veel te worden gebruikt in verschillende machines zoals lieren, transportsystemen, hefapparatuur en meer. U moet er echter voor zorgen dat de wormwielen minder efficiënt zijn dan anderen die op de markt aanwezig zijn, omdat ze meer warmte genereren vanwege het glijcontact tussen de wormschroef en het tandwiel. Desondanks is het een van de meest gebruikte tandwielkasten in de industrie van meststoffen, chemicaliën, enz.

5. Parallelle As Spiraalvormige tandwielkast
Een parallelle as tandwielkast verwijst naar het soort mechanische energie-overbrengingsapparaat. Het helpt bij het overbrengen van de rotationele beweging en energie tussen twee parallelle assen. In deze tandwielkasten zult u de schroef tandwielen vinden tussen de invoer- en uitvoeras. Het is ontworpen op een manier dat hoge niveaus van energie-efficiëntie overbrengt en lawaai en trillingen minimaliseert.

Machinefabriek Rotterdam is een van de beste leveranciers of fabrikanten van deze tandwielkasten. U kunt deze tandwielkasten veel gebruiken in industriële toepassingen voor zware belasting, hoger koppel en betrouwbare prestaties. Over het algemeen zult u deze tandwielkasten veel gebruikt zien in transportbanden, mengers, brekers, enz., waar een gecontroleerde en efficiënte energieoverdracht nodig is.

6. NMRV Wormkast
NMRV is een aanduiding die de specifieke serie of het type tandwielkast aangeeft. Deze wormkast maakt gebruik van de wormschroef en wormwielen om de mechanische energieoverdracht te vormen en staat u toe om de snelheid te verminderen en het koppel te verhogen tussen een invoer- en uitvoeras. Deze NMRV wormkast heeft ook een zelfvergrendelingsfunctie die de uitvoeras kan stoppen met terugdraaien wanneer de energieoverdracht niet nodig is. Daarom maakt dit de wormkast ideaal voor machines waar u geen omgekeerde beweging wilt hebben.

In eenvoudige woorden kunnen deze types industriële tandwielkasten worden gebruikt in machines waar een gecontroleerde en stabiele snelheidsvermindering en koppelversterking nodig is. U kunt deze tandwielkast gebruiken in machines waar u de beweging nauwkeurig moet regelen. Er zijn verschillende maten, configuraties en specificaties beschikbaar in de NMRV tandwielkast. Het staat erom bekend dat het een compact ontwerp heeft en gemakkelijk te installeren is.

Samenvatting
Dit zijn de 6 belangrijkste industriële tandwielkasten die beschikbaar zijn in Nederland. U kunt contact opnemen met Machinefabriek Rotterdam voor de aankoop of revisie en reparatie van tandwielkasten. U kunt elk van de tandwielkasten selecteren op basis van uw industriële behoeften en eisen