lissabon

5 Tips voor een goedkope stedentrip naar Lissabon!

Wil graag nog dit jaar naar Lissabon? En wil je dit op een niet te dure manier omdat je graag nog andere reizen dit jaar wilt gaan maken? Dan heb ik een aantal tips voor jou.

Tip 1: Om te beginnen kijk goed naar de vliegtijden en vertrekdagen, dit kan al best veel schelen. Kijk ook goed vanaf welk vliegveld je wilt vliegen, soms is vliegen van Amsterdam net iets duurder dan van de kleinere vliegvelden als Rotterdam en Eindhoven.

Tip 2: In Lissabon, om jezelf te vervoeren door de stad, kun je het beste en Lisboa card aanschaffen. Met deze Lisboa card kun je namelijk na aanschaf van deze kaart gratis gebruik maken van het openbaar vervoer.
Naast het openbaar vervoer kun je de Lisboa card ook gebruiken voor het bezoeken van de verschillende bezienswaardigheden. Zo heb je een gratis entree bij de belangrijkste bezienswaardigheden van Lissabon: Mosteiro dos Jerónimos, Torre de Belém, Santa Justa Elevator en ontloop je ook de lange wachtrijen.

Tip 3: Met de Lisboa card kun je ook een tigtal museum’s bezoeken waarbij je entree gratis is zoals: Museo Nacional del Azulejo, Museo Nacional de Arte.
Bij enkele musea is de entree niet gratis maar krijg je wel een korting op de entree. Ook kun je nog korting krijgen in de verschillende restaurants/ cafés in Lissabon met de Lisboa Card.

Tip 4: Een andere goede manier om kosten te besparen is om naar Lissabon te gaan in het eerste weekend van de maand. Het is namelijk zo dat de entree voor Mosteiro dos Jerónimos en Torre de Belém gratis is op de eerste zondag van de maand! Een mooie besparing maar de verwachting is wel dat dan druk is dus neem vooral je tijd dan.

De kosten voor de Lisboa card zijn als volgt:
                              24 uur             48 uur          72 uur
Volwassenen          €20,-               €34,-             €42,-
Kinderen                €13,-               €19,-            €22,50

Wil jij nu een Lisboa card kopen? Dat kan via deze link.

Tip 5: Wanneer je naar Lissabon gaat voor een paar dagen zoek je natuurlijk naar een goedkoop adresje om te slapen. Zelf heb ik overnacht in een Airbnb in de wijk Bairro Alto. Dit is een fijne wijk om te verblijven want je bent snel in de wijken waar de meeste bezienswaardigheden te vinden zijn (baixa, Alfama, Chiado).

Ga je een stedentrip maken naar Lissabon? Check dan mijn digitale reisgids over Lissabon: https://bruisendlissabon.nl