Techniek opleiding

5 redenen om met een BBL opleiding te starten

De BBL techniek branche is booming! Zeker voor de mensen die de voorkeur geven aan leren door te doen in plaats van dagenlang in de schoolbanken zitten. Nog niet helemaal overtuigd? Ontdek dan hier de 5 redenen om vandaag nog te starten met een BBL opleiding bij Tetrix.

1. Vanaf dag één maak je het bedrijfsleven mee
Werken en leren in de techniek. Heerlijk toch? Je leert het vak door met bedrijven in zee te gaan en met praktische opdrachten aan de gang te gaan. Ook ga je naar school waar je één dag in de week theorielessen krijgt. Het aandeel van onze BBL technische opleidingen is ongeveer 80% in de praktijk en 20% in theorie.

2. Gegarandeerd kans op een baan
Voor leerbedrijven en voor jezelf is studeren en werken tegelijk in de techniek erg aantrekkelijk. Je hoeft niet de hele tijd op school te zitten, je doet veel praktijkervaring op en wordt betaald tijdens de training. Als student van BBL ben je gunstig voor
erkende leerbedrijven omdat zij je hebben getraind en de handelsvaardigheden hebben geleerd, die je sneller in de praktijk brengt. Al deze voordelen zorgen voor hoge kansen op een baan!

3. Geen student, maar een volwaardige werknemer
Niet alleen ga je direct aan de slag bij bedrijven, ook de klant legt het vertrouwen bij jou neer. Je leert daarom niet alleen van jou collega’s, maar zij ook van jou. Met een frisse blik, heb je de kans om echt wat te betekenen binnen een bedrijf. Je wordt dan ook niet gezien als ‘’student’’ maar als een volwaardig werknemer die waardevol is voor het bedrijf. Dat betekent veel verantwoordelijkheid én je bent daarbij altijd in ontwikkeling.

4. Werken met de beste leerbedrijven in de techniek
Tetrix werkt samen met de beste technische leerbedrijven in heel Nederland. Meer dan 200 van deze bedrijven bieden regelmatig vacatures aan, waardoor studenten vrijwel direct een vaste baan kunnen krijgen.

5. Ontdek de verschillende disciplines van techniek
Dankzij een BBL opleiding kom je er precies achter wat je wél en niet leuk vindt. Of misschien vind je wel meerdere disciplines van techniek leuker dan je in eerste instantie dacht. Door een BBL traject bij Tetrix verras jij jezelf met mogelijkheden en interesses.

Ontdek alle mogelijkheden en leer vanuit de praktijk met één van onze BBL opleidingen. Make your future at Tetrix.