ketting

2021 trend: Bohemain stijl sieraden

Het vrije leven, dromen die uit komen en er is altijd wel een feestje. Als je dit lees denk je vrijwel meteen aan Ibiza! Toch? Al tientallen jaren trekken jaarlijks tienduizenden mensen naar het Spaanse eiland Ibiza. De één om te feesten, de ander voor de gemoedelijke hippy-sfeer en de ander puur om te genieten van de zon.

Ibiza heeft zo zijn eigen sfeer, regels en stijlen. Voornamelijk de stijl van Ibiza is kenmerkend. Deze stijl wordt ook wel vaak Bohemian genoemd. Een bepaalde stijl van kleding en sieraden die je vaak ziet op Ibiza. Afgeleid van de hippy cultuur die voornamelijk vroeger de boventoon voerde op Ibiza.

Bohemian sieraden, tassen en kleding hebben zich inmiddels gevormd tot een geheel eigen stijl en er zijn steeds meer merken die ibiza – Bohemian lijn ontwerpen. Ook in Nederland zie je deze stijl steeds meer in het straatbeeld verschijnen.

De bohemian stijl laat zich voornamelijk kenmerken door lichte kleuren, wijde – en gemakkelijk zittende pasvormen en het gebruik van veel natuurlijke materialen zoals edelstenen en veren. Voornamelijk edelstenen, zilver en veren zie je veel terug bij Ibiza stijl sieraden.

Bohemian sieraden

Vooral de bohemian sieraden zijn erg populair in Nederland en zullen ook in 2021 steeds vaker te zien zijn in Nederland. Veel voorkomende Ibiza stijl sieraden zijn armbanden, chokers, enkelbandjes, handsieraden, teenringen en Ibiza kettingen. Kenmerkend voor Ibiza kettingen is het gebruik van natuurlijke materialen. Denk hierbij aan zilver en verschillende soorten kleurrijke stenen. Verder is het over het algemeen kenmerkend voor bohemian sieraden dat de hangers een betekenis hebben.

Zo zie je in de sieraden collectie van bohobabe.nl veel sieraden met kruisjes, toeareg hangers of een zilveren veertje. Allemaal staan ze voor een bepaalde gedachte. Heel typerend voor de ibiza leefstijl, die toch veel raakvlakken heeft met spiritualiteit.

Ga jij dit jaar ook voor de Bohemian stijl kleding, sieraden of een mooie tas? Een webshop waar je veel Boho stijl kleding en accessoires kunt shoppen is bohobabe.nl. Daar vind je verschillende unieke collecties en trendy bohemian merken.